Födelsedag

Idag är det min födelsedag. Ett steg närmare 30

Japp så är det.

Idag händer inte så mycket. Troligen. Kanske skall operera in min nya brännare i datorn. Men vet inte än. Har ju en bil o fixa med också. Hittade felet till misständningen, ett tändstift som var sprucket.. Så blir till att byta.

Sen så har jag fastnat i en tv-serie som jag inte upptäkt innan. The Shield Har sett hela säsong ett nu, till min Sambos stora förtret. Men nu är det bara sex säsonger kvar. :) Kanske får ta ett avsnitt om dagen istället för 4 om dagen.

Tack o hej

Måndag

Idag har Dessi varit på läkar kontroll och jag o Amanda har varit på kontoret och trollat liteför christer, då Amanda hade med sig sin trolleribok.  Sen åkte vi en sväng Amanda somnade, o vi hämtade dessi o gunilla på vägen. Sen bar det av till ICA Maxi där det handlades en del, som tur var sov Amanda i bilen så jag slapp gå med in. :)

Nu kommer snart Dessis syster hit som bo i Karlskoga, O senare i kväll skall jag byta tändstift i bilen då jag hittade ett igår som inte såg så shysst ut. Kan förklara misständningarna vid fullgas pådrag.

Slut för nu

Söndag Morgon

Söndag morgon. Sitter med mitt media center tangentbord, inte riktigt samma som mitt vanliga. Tar längre tid att skriva på detta. Mitt gammla råkade jag hälla kaffe i. typiskt. Men det har jag diskat i diskmaskinen så får låta det torka ett tag nu så kanske det funkar.

Nu har hela helgen gått. Amanda och jag var på dop åt mitt syster barn Nathalie. Det var fint och trevligt. Tur att dom valde en annan kyrka, det var snällt av dom.

Idag har vet jag inte vad som händer, skall försöka göra det som Kronblom och jag är bäst på. Ingenting.

Tack o hej

Torsdag

Hej alla

Idag har vi kommit från småland med svärmor som skall vara här några dagar.

Har inte haft någon orl att blogga. Känns som jag inte orkar något idag. Men man har dagar när man är nere och ledsen.

Säger bara tack för att Daniel och Jenny finns. Fantastiska människor som vet hur livet är.

Dåligt med uppdateringar

Det har var lite dåligt med uppdateringar på senaste, men läsarna är kvar enligt statistiken iaf och det är ju kul.

Idag har jag och Amanda varit och handlat på ICA Maxi, det gick fint tills vi kom till grönsakerna, så skulle vi plocka paprikor sa hon, så vi tog en gul och la i en påse. Sen kom en tant och skulle ta också då skriker Amanda NEJ!!! Så frågar tanten om hon inte får ta parikor. Då skriker hon igen NEJ!!! Pinsamt värre.

Sen kom vi till brödet, och då står en farbror som väljer bröd, då ropar Amanda mackan!!! Så farbror frågar om han skall ta det brödet, o det säger hon mackan igen till han. :)

Nu på eftermiddagen har vi varit ute på en familje promenad. Blixten är så trött så han sover som en stock nu.

I morgon kommer Daniel och Jenny hit på eftermiddagen och äter lite mat med oss. Skall bli trevligt. :)

Slut för nu. Dags för sängen.

Fredag.

Blir inte så mycket uppdaterat här. Men får göra ett försök. Är nere i en blogg svacka.

Igår möblerade vi om i vardagsrummet, flytt soffan och bokhyllan m.m. Blev mycket bättre, tar ett tag innan man bor in sig. Nu är det bara en massa sladdar kvar att fixa då allt i princip låg i bokhllan. Modem, digitalbox, etc. Så nu har vi ingen tv kabel inkopplad så det går bara att se på dvd o spela xbox just nu. Men det funkar tills jag orkar åka o fixa lite kabel på jobbet. Vill ju ha lagom längd på dom för att slippa massa ringar liggandes bakom bokhyllan.

Sen cyklade jag o Amanda till affären för att handla lite, kul kul.

Idag har jag varit med Fredrik och provkört bilar. Kan ju bara säga till alla, att nya Volvo S80 inte håller måttet, mycket plastigt i detaljer m.m. om man jämför med sina tyska kollegor. Känndes som att en fransk bil för hälften av pengen e mer prisvärd.

Sen har vi varit hos Jenny och Daniel idag. Det var mycket trevligt även om Amanda var lite blyg i början men det gick över när Daniel gav henne cokladbollar. hehe. Känns bra att prata med dom. Allt känns s avspännt även om vi bara träffats några gånger. Nästa gång kommer dom hem till oss. Så får dom se hur vi har det.

Avslutar med en bild på ena min son och dotter

En bild från tiden från tiden på Neonatal SU Östra.


Prinssessan i Pappas skor

Onsdag

Idag har jag varit på gymmet för att rensa tankarna lite, kändes skönt tränade alltid innan om det var något som bekymmrade en. Men nu på senare har jag inte tränat alls. Så idag ringde jag Leif efter att Dessi sa till mig att åka o träna. Så vi sågs på gymmet vis sex tiden. Det var väldigt tungt. Men skönt.

I morgon kommer jag troligen montera på en cykelsadel på min cykel också om jag orkar. Kommer väl ha träningsvärk efter idag. Skall gå o lägga mig nu, Dessi och Amanda och Blixten sover så det e bara jag kvar.


Tisdag

Idag är det tisdag. Dagarna bara försvinner och man får inte gjort något känns det som. Uppdaterar på inrådan av några läsare. :) 

Idag har jag och Amanda cyklat till affären. Hon skrattade hela vägen ner till ICA Kvantum, vi skulle köpa glasspinnar och mjölk, sen var det tjat om glass hela vägen hem. När vi kom hem möte vi Dessi och Blixten som var ute på prommenad. Annars har det inte hänt så mycket. Man går här hemma o tänker, tänker o tänker. Men inget hjälper.

Nästa helg kanske vi skall träffa Daniel och Jenny igen, det blir trevligt. Just nu sitter vi och spelar GTA IV på xboxet. Dessi sköter dejtandet och kläder o jag sköter dödandet. :)

Kommer troligen en till uppdatering senare.

Söndag kväll/natt

Nu är det söndag kväll/natt.

Har inte blivit någon update i bloggen. men nu kommer en.

Kom hem ifrån Skeppshult i fredags eftermiddag, så då kom Maria över för vi skulle spela lite Monopol, jag tänkte givetvis att jag skulle vinna som brukligt är. Men inte denna gången dom samspelade så jag inte fick något att köpa mer än att köpa från dom för massor av pengar. Så jag åkte ut rätt tidigt.

Sen på Lördagen så åkte vi till Magnus och Helene hälsade på, det var trevligt även om Amanda blev lite gnällig på slutet. Men det är ju förståligt då hon brukar sova vid 20-21 tiden på kvällen. Vi fick en jätte god middag som t.o.m Amanda vräkte i sig så man inte trodde hon fått mat. Även om hon hade ätit lunch innan.

Nu sover Dessi på soffan får inte liv i henne. Sover som en stock. Får väl försöka bära in henne till sängen. Får se hur det går.

Idag är det 37 dagar sedan våran älskade son Kevin gick bort.

25/1-09 Varit hemma i tre dagar, lite skelande blick men så himla söt. Bara gråter när man ser honom.

Update från Skeppshult

Nu är vi nere i Skeppshult hos Sambon Dessis pappa. Det har snöat här nere nu och är ett par grader kallt. Idag har vi åkt runt lite, varit i Bredaryd och handlat påsk äggs innehåll till Amanda. Kan ju inte bara innehålla godis. I går var Tessan, Johan och Theo här. Var trevligt. Theo har blivit så stor nu, var ju ett tag sedan man träffade dom. Det var lite smått av vad som hänt. Kommer en mer utförligare blogg när vi kommit hem igen. Åker hem i morgon på förmiddagen troligen. Får hoppas att snöandet har laggt sig då.

Möte, Skeppshults tripp

I går var vi på möte eller som Spädbarnsfonden kallar det "En kväll för frågor" med Jutta. Det var en bra kväll, vi träffade Jenny och Daniel igen samt en massa andra männsikor som också mist barn. Vi fick presentera oss och berätta våran berätelse för alla, precis som alla fick göra. Var skönt att höra människor som upplevet samma sak, man är inte ensamast på jorden. Utan det finns några som förstår. Skönt.

Nu om en stund skall vi bege oss ner till Skeppshult där Svärfar Lennart bor och Sambons släkt o vänner. Skall bli trevligt har ju inte sett dom sedan våran sons Begravning och då var det ju under tråkiga omständigheter. Skall försöka hålla bloggen uppdaterad, men det är lite svårt med data anslutning i Tele2 nät där nere.

Tårar, saknad och Mormor

Man tänker på Kevin jämt, man drömmer om honom, man ser bilder på honom, man ser filmer på honom, hela tiden tänker o ser man honom. Han sitter fast på honhinnan och kommer alltid vara där. Man kan inte låta bli att gråta när man tänker på honom. Vi hade planerat så mycket som vi skulle göra, man hade drömmar, visoner och önskningar och så försvann det bara.

Om alla som har barn tänker på ett liv utan sitt barn så finns inte det, det känns som om man alltid haft sitt barn när det föds. Tänk er in i denna hemska tanke att ert barn skulle dö. Den tanken finns inte hos många, den fanns inte hos oss heller och så plötsligt händer det. Hela livet vänds upp och ner. Inget är som vanligt, rutiner är inget som existerar. Vi lägger oss sent, vi gråter och sörjer.

Dom flesta verkar tro att allt blir lättare efter begravningen. Men det är då som det jobbiga börjar, att leva med sorgen. Att kunna vara lika glad och positiv som Jutta är när man träffar henne.

Igår var jag och träffade mormor, det var inget jätte trevligt besök hon var helt bakom flötet. men hon visste att jag var där för hon fick hålla mig i handen undertiden som jag var där. Försökte prata om gamla saker men inget fungerade. Tråkigt men sant.

Blandat

Idag har vi bytt stötdämpare på Anders bil, Gick ganks smidigt, bara lite svordomar som vanligt från mig när jag mekar med nån bil. Nu är den betydligt styvare och det e ju bra.

I morgon tänkre jag åka och hälsa på min Mormor, hon fyller ju år nästa lördag men då har jag inte tid att åka dit så får ta det i morgon. Hon mår ju inte så jätte bra och förstår knappt att man är där. Så vi får se hur det blir, troligen inte så himla kul. Men man måste ju hälsa på henne den sista stunden hon har i livet.

På tisdag skall vi på en möte på Spädbarnsfonden och träffa familjen vi träffade hos Jutta sist. Känns bra man får sånt stöd på något sätt av dom som varit med om samma sak.

Söndag morgon

Söndag morgon. Jag och Amanda sitter i soffan och kollar på Händiga Manny på Playhouse Disney. Har gått upp vid 8 matade och gick ut med Blixten. Så Dessi får sovmorgon idag. Vi var ju uppe till klockan 3 i natt och spelade monopol igår kväll. Ni kan ju gissa vem som vann. :) Kommer nog en update senare. Anders kommer hit sen o byter stötdämpare. Blev inget besök till hindås då Magnus är sjuk. Så vi skall dit nästa helg istället. Hej hej

Orust, bullbak m.m.

Idag har vi varit på Orust och hälsat på Pappa och Mamma o Magnus. Det ar trevligt med lite fika och så. Magnus åkte med oss hem idag skall vara här i helgen. Vi inhandlade bullbaks ingridienser för att baka bullar och lånade Anders bakmaskin, men det var mer en matberedare så det funkade inte så vi lånade Acb ist, den som Mamma hade innan. Vilken skillnad, blanda degen gick fort för min Älskade. Jag fick bara pensla och sockra bullarna men det var jobbigt det med när det var så många. Så nu är hela frysen full med bullar. I morgon funderar vi på att åka till Magnus och Helen o hälsa på. Får ringa dom sen o kolla om dom är hemma. Har inte varit där sen kräftskivan i september eller fylleskivan kan man kalla den.

Träff m.m.

Idag hade vi som sagt en träff med en familj som drabbats av samma sak som vi. Deras son dog dagen innnan nyår. Dom var ungefär lika gamla som vi är det kändes lättare en vad man först hade tänkt sig. Trodde till en början att det skulle vara jätte jobbigt, men det var det inte. Man hade ungefär likadan tankar och funderingar på allt. Det är svårt för den som inte förlorat sitt barn hur det där. Men dessa två visste precis hur vi känner och vi visste hur dom känner. Ingen annan en den som drabbats kan säga att man vet, det vet man inte. Kommer att träffa dom på tisdag när vi skall på spädbarnsfondens fråge kväll.

Maria var barnvakt idag när vi var iväg, det var inget gnäll eller ledsam minner alls när vi gick idag som det brukar vara. Hon skötte sig ordentligt. Men jag hade sagt till henne innan att hon skulle passa Maria så hon inte hittade på något bus, :) Sen blev hon ledesen när Maria skulle gå, så när jag kom upp från garaget efter att ha släppt ut Maria så rusade hon till dörren så stod abra jag där. Vilken besvikelse för henne.

imorgon skall vi åka ut till min mamma och pappa och hälsa på. Sen en sväng till anders efter det, hämta lite grejer inför hans stötdämpare byte som skall ske i mitt garage. Så skall givetvis Amanda få hälsa på sina mjau som hon hon saknar. Dom var lite gosigare än vad blixten är. Han vill bara busa med henne hela tiden. Nu sitter Dessi o spelar Guitar hero eller hur det stavas och jag bloggar måste slita oss till sängen. men man drar sig från det för man ligger bara o funderar i sängen. men man måste ju sova lite iaf.

Underbart

Idag har vi äntligen varit och handlat, vi har inte storhandlat på jätte länge så det var skönt att få hem lite mat. Blixten fick en boll, en leksak, tuggben och godisben han blev jätte lycklig.

Idag skall vi som sagt och träffa den andra drabbade familjen. Kommer bli bra förhoppningsvis. Maria kommer hit och passar Amanda undertiden. För hon är så grinig och trött på kvällen. Vi skall ju dit vid sex och Amanda lägger sig vid åtta. Så det kommer bli jobbigt o ha med henne.

Slut för nu uppdaterar efter familje träffen


Hämtat bilen

Idag har jag varit Uddevalla och hämtat min bil från verkstaden. Blev en helt annan bil när dom var klara med den. Så underbar o köra nu. Sen körde jag hem min bror Magnus, han har varit här sedan måndags efter mammas bil olycka. I morgon skall vi träffa en annan familj som också drabbats av plötslig spädbarndöd, dom förlorade sin dagen innan nyår så det är ganska nära oss. Får hoppas att det blir bra, men det blir det säkert. Jutta skall vara med också så då blir det nog lite lätttare att prata, kanske.

Lägger upp en bild på våran älskade son Kevin och sin stolta storasyster Amanda


Tisdag

i går så krockade Mamma och fick åka in till Uddevalla sjukhus. Hon mår bra och har fått komma hem igen nu. Jag fick åka ut o hämta Magnus då Pappa är i Kungliga Huvudstaden med jobbet och kommer inte hem föräns imorgon eftermiddag/kväll.

Så idag har jag och Magnus varit och lämnat in min bil på lagning i Uddevalla. Var tvungen att byta stötdämparna så jag inte studsar av vägen, dåliga stötdämpare är ganska trafikfarligt ifall ingen visste det. Så det känns bra att få det bytt även om det är i tider när man inte har så mycket pengar eftersom man är sjukskriven. Men men. Så nu sitter Magnus här och spela GTA IV

I morgon skall vi o hämta bilen och på Torsdag skall vi få träffa en familj som också drabbats av plötslig spädbarnsdöd. Dom skall tydligen vara i våran ålder. Så vi får se om det är något för oss. Men förhoppningsvis.

Slut för nu


Måndag

Dessi och Amanda ligger o sover. Själv har man varit upp ett tag. har gett hunden mat och varit ute med honom. Så nu finns det en lucka för ett blogg inlägg. Idag skall vi till Jutta på Barnakuten för enskilda samtal. Så att vi får prata av oss båda två sen skall vi fortsätta gå där. Maria kommer hit och passar Amanda så vi slipper ta med hennne dit, då hon är förkyld. Då e det bra att vara hemma och kurera sig. Nu går man bara och väntar på den slutgiltliga obduktions rapporten som kan ta ca 5 månader när dom har odlat klart allt. Då kanske vi får ett svar. ett varför det hände. Men troligtvis kommer det inte visa något, utan det kommer vara plötslig spädbarnsdöd som dom inte vet orsaken till ännu. Men dom forskar och Kevin blir nr 12 i deras forskning på Östra Sjukhuset. Så vi for hoppas på att dom lyckas. Mer finns att läsa på http://www.spadbarnsfonden.se/

Vasaloppet

Idag har det varit Vasaloppet. Det började rycka i benen. Men man är ju för otränad för att köra det nu. Det var några år sedan man var i form för något sådant. Men får vl ta sig i kragen snart.

I morgon skall vi till Jutta för att prata en o en. Skall bli bra. Bättre o prata med henne en med en kurator. Då måste man berätta allt i gen för henne/honom. Jutta är en fantastisk människa. Nu kan vi aldrig mera åka o täffa våra söner se eller hålla dom. Men när gravstenen är på plats och dom är urnsatta så kan vi åka dit så mycke vi vill.

RSS 2.0